Nie jesteś zalogowany

Kubofonista

Pomocnik Naczelnego

• "Kubofonista" rozpoczął ten wątek

Wpisy: 35

Data rejestracji: Mar 16th 2010

• Send private message

1

Wednesday, March 17th 2010, 12:28pm

Pady Blipa. Ileż można?

Witajcie.
Co myślicie o ostatnich padach Blipa?

Ja na miejscu GG bym się wstydził - takiego małego względem komunikatora GG serwisu nie potrafią utrzymać.

iTomek

Naczelny

Wpisy: 92

Data rejestracji: Mar 8th 2010

• Send private message

2

Wednesday, March 17th 2010, 12:37pm

Gdybym nie miał tak niskiego numeru GG już bym chyba mu podziękował ;)

Kubofonista

Pomocnik Naczelnego

• Send private message

3

Wednesday, March 17th 2010, 12:58pm

Mnie tam numerek GG nie trzyma wcale. Też mam przecież niski a preferuję Jabbera jednak.
Wczoraj chyba zapomnieli zapłacić od prąd po całą serwerownie odcięło, od gg przez blipa i inne cuda.

Custom

Redakcja

Wpisy: 44

Data rejestracji: Mar 9th 2010

• Send private message

4

Wednesday, March 17th 2010, 3:01pm

Osobiście uważam, że niedługo pewnie pożegnam się z tym serwisem, na rzecz yam.pl albo nawet twitter.com...

Po prostu mnie to denerwuje.

piotrsajnog

Początkujący

Wpisy: 6

Data rejestracji: Mar 17th 2010

• Send private message

5

Thursday, March 18th 2010, 10:59am

Ja przerzuciłem się z Blipa na Flakera i nie żałuję.
Piotr Sajnog - blog o fotografii, grafice, internecie i niepełnosprawności, czyli o tym co mnie interesuje i kim jestem.
Piotr Sajnog Forum - forum o fotografii, grafice, internecie i niepełnosprawności, czyli o tym co mnie interesuje i kim jestem.

iTomek

Naczelny

Wpisy: 92

Data rejestracji: Mar 8th 2010

• Send private message

6

Thursday, March 18th 2010, 1:21pm

Ja bym się może przerzucił gdyby Flaker miał porządne aplikacje mobilne, bo obecna dla iPhone'a to porażka :/

Kubofonista

Pomocnik Naczelnego

• Send private message

7

Thursday, March 18th 2010, 2:53pm

Ja bym się może przerzucił gdyby Flaker miał porządne aplikacje mobilne, bo obecna dla iPhone'a to porażka :/

Blip dla Symbiana nie ma żadnych aplikacji i muszę z tym żyć ;)

shadow_no

Początkujący

Wpisy: 3

Data rejestracji: Mar 20th 2010

• Send private message

8

Saturday, March 20th 2010, 6:46pm

Serwis o ile mi wiadomo nie generuje dochodów. Szczerze mówiąc wolał bym, żeby GG wrzuciło kilka bannerków czy wprowadziło konta PRO bądź inne formy zarobku i dostawiło odpowiednie zaplecze serwerowe. Jest kilka osób czuwających nad serwisem, nie mniej jednak kiedy po raz kolejny pojawia się 503`ka, ośmiesza całą infrastrukturę.
Chociażby porównując wzrost popularności n-k, która poradziła sobie z takim trafficiem w stosunkowo krótkim czasie, blip wypada słabo. Nie mniej jednak lubię ten serwis, i nie zamierzam uciekać.

Kubofonista

Pomocnik Naczelnego

• Send private message

9

Saturday, March 20th 2010, 11:46pm

Serwis o ile mi wiadomo nie generuje dochodów. Szczerze mówiąc wolał bym, żeby GG wrzuciło kilka bannerków czy wprowadziło konta PRO bądź inne formy zarobku i dostawiło odpowiednie zaplecze serwerowe. Jest kilka osób czuwających nad serwisem, nie mniej jednak kiedy po raz kolejny pojawia się 503`ka, ośmiesza całą infrastrukturę.
Chociażby porównując wzrost popularności n-k, która poradziła sobie z takim trafficiem w stosunkowo krótkim czasie, blip wypada słabo. Nie mniej jednak lubię ten serwis, i nie zamierzam uciekać.

Mylisz się. Generuje. Koszt bycia w Polecamy wcale nie jest taki tani ;) Mam gdzieś cennik. Bannerki czy konta PRO nie są potrzebne gdyż GG dysponuje środkami na zaplecze. Ja na ich miejscu bym się wstydził...

mkasprzyk

Redakcja

Wpisy: 8

• Send private message

10

Monday, March 22nd 2010, 2:17am

Z dniem dzisiejszym, pożegnałem się z blipem :) Tymczasowo buszuję po flakerze, ale nie wiem czy tam zostanę ...

shadow_no

Początkujący

Wpisy: 3

• Send private message

11

Wednesday, March 24th 2010, 7:24pm

@Kubofonista mógłbyś mi mailnąć taki cennik? Albo jakiś namiar. Jestem ciekaw.

Kubofonista

Pomocnik Naczelnego

• Send private message

12

Thursday, March 25th 2010, 12:15am

priard

Pomocnik Naczelnego

Wpisy: 23

Data rejestracji: Apr 4th 2010

• Send private message

13

Sunday, April 4th 2010, 12:36pm

Osobiście uważam, że niedługo pewnie pożegnam się z tym serwisem, na rzecz yam.pl albo nawet twitter.com...
jam.pl (w dużej części korzysta z kodu statusneta) hmmm ciekawy jestem czy odpalę to na choqoku albo na gwibberze :)
Myślę, że flaker jest ciekawym pomysłem, robi się coraz popularniejszy ale jest mało przejrzysty i zwyczajnie przesycony przez co trochę mnie odrzuca.
Ostatecznie ludzie będą się starać wybierać rozwiązania które są popularne, które niejako są gwarancją rozwoju, a także do których mają łatwy dostęp z różnych - coraz to popularniejszych - mobilnych urządzeń.

Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy blip.pl przejął rolę Twiitera w Polsce i w tej kwestii nic się raczej nie zmieni, mimo nawet wątpliwej jakości i braków w dostawie usługi. Oczywiście są ludzie, którzy sfrustrowani problemami z dostępem będą się przenosić na inne serwisy jednak w porównaniu z napływem nowych userów będzie to proces znikomy. Cóż pozostaje liczyć na to, że właściciel serwisu zadba w końcu o jego jakość. 8)